• 0260 671253
  • office@centruturisticplopis.ro

Acasă

 Comuna Plopiş

Plopiș este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România. Are în componență 3 sate: Plopiș (reședință), Făgetu și Iaz.
Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Plopiș se ridică la 2.405 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.765 de locuitori.
Majoritatea locuitorilor sunt români (58,92%). Principalele minorități sunt cele de slovaci (32,02%) și romi (6,61%). Pentru 2,37% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.
Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (52,52%), dar există și minorități de romano-catolici (32,06%), greco-catolici (11,39%) și penticostali (1,16%). Pentru 2,45% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Centrul de Informare și Marketing Turistic Plopiș

Cine suntem?

Centrul de Informare Turistica este înființat de Primăria comunei PLOPIȘ, având ca obiectiv promovarea destinației turistice din jurul comunei PLOPIȘ.

Cui ne adresam?

  • vizitatorilor comunei PLOPIȘ, dar și sălăjenilor care vor să-și cunoască mai bine județul și posibilitățile de petrecere a timpului liber
  • unităților cu profil turistic, într-o abordare deschisă, echidistantă și obiectivă

Ce servicii oferim?

  • informații privind obiectivele și traseele turistice din comună și din vecinătate, pensiuni, restaurante, cluburi, agenții de turism, rent-a-car, precum și programul evenimentelor locale și alte posibilități de agrement
  • editarea și distribuirea gratuită de pliante, hărți și ghiduri turistice, în mai multe limbi de circulație internațională
  • acces gratuit la internet pentru informații de interes turistic, harta turistică interactiva etc.